Mikä on resurssien vartiointi?

Resurssien säilyttäminen, jota joskus kutsutaan omistavaksi aggressioksi, tapahtuu, kun koirasi käyttäytyy liian suojaavasti, kuten b-tuhlaa tai puree resurssiin tai jotain, jonka hän pitää arvokkaana.

Koiran resurssi voi olla mitä tahansa ruoasta leluihin sängyyn tai suosikkiluihin, ja sinäkin olet heidän ihminen. Vaikka joissakin tapauksissa symbioosi voidaan sietää, varojen tiukka säilyttäminen voi johtaa loukkaantumiseen ja epämukavuuteen sekä ihmisille että lemmikkieläimille. Siksi on tärkeää ymmärtää, mikä tämä ongelma on ja miten voit korjata sen.

Itse asiassa resurssien suojelulla oli tärkeä rooli eläimen evoluutiomenestyksessä. Koska koirat ovat opportunistisia ruokia, he syövät niin paljon kuin mahdollista, joskus vastustavat kilpailua väkivaltaisten urinoiden, urinoiden, puremien ja puremien kanssa. Tämä voi johtua siitä, että pentu, joka syö eniten (hinnasta riippumatta), kasvaa nopeammin ja vahvemmin ja asettaa aggressiivisen käyttäytymisen normaalisti. Tämän tyyppinen alueellinen vastaus, joka tunnetaan myös nimellä aggressio elintarvikkeissa, kuuluu laajempaan luonnonvarojen säilyttämisen kattavuuteen.

Resurssien vartiointi

Vaikka se on evoluutioominaisuus, koirien on mukautettava se, jos he ovat aggressiivisia sinua tai muita lemmikkejä kohtaan. Kun koira ryntää, se voi olla epämiellyttävä kokemus, ainakin lemmikin omistajalle. Pahimmassa tapauksessa skenaario tapahtuu, kun koira todella puree ihmistä ja aiheuttaa loukkaantumisen.

On tärkeää huomata, että sinun ei pitäisi koskaan olettaa, että koirasi on huono koira, vaikka hänellä olisi taipumus säästää resursseja. Saattaa olla joitain taustalla olevia sairauksia, jotka voivat aiheuttaa koiran puhkeamisen.

Syyt resurssien suojaamiseen

Absoluuttista aggressiota voi tapahtua missä tahansa vaiheessa koiran elämässä. Se tapahtuu usein, kun kasvattajat ruokkivat pentuja suuresta astiasta yhdessä huolimatta heikommista ja vähemmän aggressiivisista vastasyntyneistä. Aggressiivisimmat pennut saavat eniten ruokaa ja palkitaan siten käyttäytymisestään.

Se voi myös kehittyä missä tahansa elämän vaiheessa, varsinkin jos koiraa kohdellaan huonosti, hylätään tai käytetään väärin. Jotkut koirat elävät koko elämänsä ajan sekä eläinsuojien sisällä että ulkopuolella ja elävät suurissa sosiaalisissa ryhmissä, joissa heidän on pakko kilpailla maasta, ruoasta, leluista ja jopa rakkaudesta. Jos tästä aggressiivisesta käyttäytymisestä tulee tapa, se voi levitä kotiin adoptoinnin jälkeen.

Lopuksi, käyttäytymisen muutos – etenkin vanhemmilla koirilla – voi johtaa lemmikin taustalla olevaan terveysongelmaan. Kaikenlainen sairaus tuberkuloosista sydänmatoon koiran yskään voi aiheuttaa koirille stressiä ja johtaa liialliseen aggressioon.